2014. január 16., csütörtök

Az erdő mélyén

Az erdő mélyén könyörületet nem ismerő vadász lesi áldozatát. Érzi, hogy a préda a közelben jár.


...és végül megpillantja, amit hosszú ideje keresett, ami után napok óta sóvárgott...
Egy teljesen kifejlett, valid és értékelhető pont!
Hiába minden igyekezet, ezt a pontot nem lehet átverni. Rögtön észrevette, hogy figyelik, hogy valaki meg akarja szerezni és fel akarja használni önző szándékaihoz.
A pont kétségbeesett visítása nem jut el a vadász füléig. Minden áron meg akarja szerezni, a szemei vérben forognak, minden izma megfeszül, és kezdetét veszi a hajsza.
A pont csak fut és fut, rettegve pillant vissza a mögötte loholó vadászra, aki hosszú és kimerítő percek óta kergeti. Egyre a vadászt figyeli. Már későn látja meg a fát maga előtt. Már nincs ideje kikerülni.
A pont azon nyomban kettéhasad. A vadász a hálója után kap. Nem tud uralkodni nagyravágyásán, méricskélni kezdi, vajon melyik fele a nagyobb. Mire észbe kap, mindkét fél pont feltápászkodik, és két ellentétes irányban eltűnnek az erdőben.
A vadász egyedül marad. Nem hogy egy szép nagy pontja nem lett, de még egy fél sem. Igazából nem is érti az egészet. Hogy tud egy hadirokkant fél pont így elszelelni?!?
Nem tudja elfogadni a történteket. Így is van elég baja, és most még ez a két fél pont is odavan! Pedig már a markában voltak! De várjunk csak...

Pislant egyet, és mire újra kinyitja a szemét, az erdő sehol. Mindenhol csak egyforma padok meg székek, neonfény, és mintha valaki egy lapot tartana felé... és mintha a saját hangját hallaná, de nem, ez nem lehet az ő hangja, ő nem szokott így szipogni. Ez nem lehet igaz!
Mit is hall? Egyébként sem lenne meg? De hát kit érdekel a teljesítés meg aláírás meg kredit meg ezek a mondvacsinált marhaságok, itt elvekről van szó, kérem! Ha a megoldás némileg közelít a helyeshez (nem áll vele szöges ellentétben), akkor jár az a pont! A szándék számít, a szándék! Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy ezen múlik-e valami az imént említett fogalmak uralta zord világban, vagy sem!
Nem értette, hogy a pontvadászat miért olyan nehéz mostanában. És kezdett aggódni, hogy esetleg bevonják az engedélyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése